Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Does it have to be a life full of dread?

Φαίνεται οτι έχει πολύ πλάκα να αποκαλύπτεις στο κοινωνικό σου περιβάλλον την σεξουαλική σου ταυτότητα..Στην αρχή κυριαρχεί η παύση 20-30 δευτερολέπτων και ύστερα η ερώτηση "απο πότε".Και ανακαλύπτεις ο ίδιος οτι η βαλίτσα ξεκινάει πολύ πιο παλιά απο ότι άρχισες να το αντιλαμβάνεσαι.
Έπειτα έρχεται η δεύτερη ερώτηση "Μήπως σου ήρθε επειδή έχεις κόμπλεξ με τις γυναίκες" για να έρθουν οι απαντήσεις "Εσύ δεν έχεις κόμπλεξ με άτομα του αντίθετου φύλου αλλά παρόλαυτα σου αρέσουν?" ή το "Δεν έχω κόμπλεξ με τις γυναίκες απλά δεν με καυλώνουν".
Βέβαια η πιο ξεκαρδιστική ατάκα ήταν "Να το κοιτάξεις,έχεις πάει σε ψυχολόγο μήπως σου συνέβη επειδή έχεις φάει απόρριψη απο κοπέλες".Δηλαδή αν φάω απόρριψη απο άνδρες θα γίνω στρειτ?Αν λειτουργούσε έτσι νομίζω οτι δεν θα υπήρχαν και σεξουαλικές ταυτότητες.
Μιά άλλη αφελής και άστοχη παρατήρηση που άκουσα ήταν οτι "Πάντως μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα για αυτό εφόσον δεν έχεις κάνει σεξ με άτομο του ίδιου φύλου γιατί μπορεί να μην σου αρέσει" με απάντηση "Εσύ δηλαδή όταν στα 15 σου δεν είχες πάει με άντρες δεν ήξερες ποιο φύλο σε ελκύει?"

Το άλλο πράγμα που καταλαβα ήταν οτι όσο προοδευτικά και να είναι κάποια άτομα θα πέσουν πάλι σε λουμπα,κάνοντας ερωτήσεις που ακούγονται προσβλητικές χωρίς να έχουν τέτοιο σκοπό. Μερικοί βέβαια θα σε προσβάλλουν εν γνώση.Πάντως συνειδητοποίησα απο προσωπική εμπειρία οτι ο φόβος υπάρχει ακόμα και στα άτομα που το παίζουν άνετοι και στα άτομα που ασχολούνται με τον ακτιβισμό και τον αγώνα για τα ανθρωπινα δικαιώματα.Αλλά μάλλον τους ομοφυλοφιλους δεν τους θεωρούν άξιους να τους εντάξουν στον αγώνα τους.Η μάλλον είμαι σκληρός κριτής.

8 σχόλια:

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

"Δηλαδή αν φάω απόρριψη απο άνδρες θα γίνω στρειτ?" Η καλυτερη ατακα-απαντηση που ακουσα...
"Πάντως μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα για αυτό εφόσον δεν έχεις κάνει σεξ με άτομο του ίδιου φύλου γιατί μπορεί να μην σου αρέσει" το ακουσα απο φιλο μου Gay!!!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Γινομαι φανατικος σου αναγνωστης. Εισαι μεσα στο μυαλο μου!

Μεθυσμένη Καρδιά είπε...

ευχαριστώ που εκτιμάς τα κείμενα μου,απλά εκφράζω τις ανησυχίες μου,με την λιγοστή εμπειρία που έχω :)

the boy with the arab strap είπε...

εισαι καταπληκτικος , τελειες οι απαντησεις σου , ο κοσμος πολλες φορες δεν θελει να δεχτει τα αυτονοητα ,εχει μια σουρεαλιστικη προσεγγιση για διαφορα θεματα η απλα δεν τα αγγιζει . αλλα αν τυχει σε κουβενταξερει τα παντα , ακρη δεν βγαζεις με κανεναν προσπαθησε να εισια με ανθρωπους που σε καταλαβαινουν η σε νοιωθουν κοντα τους , περα απο σεξουαλικες προτημισεις η οποιες προτιμησεις , γιατι ολα αυτα καποιες φορες σε βαζουν σε ενα γκετο

Elementstv είπε...

Aυτο με τους "αγωνιστες" ανθρωπινων δικαιωματων το εχω συναντησει και γω.Τεσπα σιγουρα ακομη και οι πιο ανετοι και προοδευτικοι θα εχουν εναν οπισθοδρομισμο ,δεν πρεπει να ιμαστε καχυποπτοι μαζι τους.Καλυτερα να τους βοηθουμε να μας καταλαβουν καλυτερα εστω και αν αυτο μας κουραζει καποιες φορες...
Υ.Γ.:Βγαλε το letter identification...

Μεθυσμένη Καρδιά είπε...

δεν είναι θέμα καχυποψίας αλλά όταν κάποια άτομα τα θεωρείς φίλους σου και έχετε περάσει κάποια πράγματα μαζί περιμένεις κάποια μεγαλύτερη κατανόηση.

Υ.Γ.Elementstv πως το βγάζουμε αυτό είμαι και ασχετούλης αναθεμά με?

Young, confused and in love with life είπε...

Ti na po egw pou to katalava sta 25. Ante na piseis pos eisai bi xoris empiries... H klasiki mou ataka einai paromoia me ti diki sou: "Ksero ti me elkiei..." An den katalavoun kai auto tote xairetismata

Μεθυσμένη Καρδιά είπε...

Τινα καλωσήρθες στο μπλόγκ μου.Τώρα έτυχε να ξαναδιαβάσω τα παλιά ποστ μου.Εγώ πάντως απο τότε που έγραψα το ποστ μέχρι σήμερα νοιώθω πως μερικές φορές με αποκλείουν απο πραγματα για αυτόν τον λόγο,χωρίς να το κάνουν συνειδητά.Αλλά και πάλι το γκετο που αναφέρει πιο πάνω ο φίλτατος νομίζω οτι είναι λίγο αναπόφευκτο